Святкові заходи до Дня шахів в Україні.

Заходи з нагоди Дня шахів розпочалися в Україні ще до початку офіційної дати 20 липня і будуть продовжуватися до кінця цього тижня.

Так у Чернігові обласна федерація шахів напередодні провела VII міжнародний шаховий фестиваль «Зачарована Десна-2015», а 19.07.15 - черговий етап Кубка федерації з швидких шахів серед чоловіків, присвятивши ці змагання Дню шахів.

У рамках постійно діючої програми «Луцьку - спорт високих досягнень» фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» 19 липня організував шаховий фестиваль для дітей, який приурочили до Дня шахів.

У Херсоні 20 липня захід було проведено в форматі сеансу одночасної гри на 20 дошках для учасників АТО, які грали з гросмейстером Юрієм Солодовніченко. Після того, як один з учасників АТО завершував свою партію, його місце для гри з «сеансером» займала дитина. Всі учасники сеансу отримали заохочувальні призи, грамоти від начальника управління молоді та спорту Херсонської міської ради та дипломи Президента НОК України.

Бліцтурнір, присвячений Дню шахів, зібрав у Запоріжжі 20 липня 58 учасників. Перше місце, набравши 9 очок, зайняв гість з Дніпропетровська, міжнародний гросмейстер Ярослав Зінченко.

Одеса відзначила свято сеансом одночасної гри за участю військовослужбовців, учасників антитерористичної операції. Організували захід Міністерство оборони, федерація шахів Одеської області та обласне об'єднання шахово-шашкових клубів. Сеанс проводив відомий одеський міжнародний майстер і тренер Валентин Богданов.

У Вінниці з цієї нагоди відбувся відкритий турнір, в якому переміг 13-річний майстер спорту України Віктор Матвіїшен. Ще два турніри – з блискавичної гри у парку Ім. Горького та відкритий турнір для наймолодших шахістів були проведені 21 липня.

У Чернівцях відзначення Міжнародного Дня шахів та Дня шахів в Україні проводитиметься з 21 по 26 липня 2015 року в залі фізкультурно – оздоровчого комплексу «Олімпія» у рамках шахового фестивалю «Чернівці – 2015» за участю близько 100 провідних шахістів з 12 областей України.

У Сумах обласна федерація- ініціатор святкування Дня шахів в Україні урочисто відмітила цю дату. У клубі «Інтелект» відбувся традиційний шаховий турнір, по закінченні якого поздоровити шахістів прибули почесні гості на чолі з міським головою О.Лисенко.

У Києві 20 липня на шаховому майданчику столичного парку імені Тараса Шевченка відбулися традиційні урочисті та спортивні заходи, присвячені святкуванню Міжнародного Дня шахів та Дня шахів в Україні. З привітаннями до численних присутніх та учасників змагань звернулися президент спортивного комітету України І.М.Шевляк, президент федерації шахів України В.В.Капустін та заступник Міністра молоді та спорту України М.П.Мовчан, який зачитав вітального листа Міністра молоді та спорту України І.О.Жданова. Пвсля офіційних урочистостей були проведені сеанси одночасної гри, які давали міжнародний гросмейстер Володимир Сергеєв та бронзова призерка чемпіонату України серед жінок, майстер спорту Юлія Осьмак. Одночасно відбувся бліц-турнір, якому взяли участь 60 шахістів. А 22 липня у приміщенні Центрального шахового клубу Збройних Сил України відбулося продовження заходів до Дня шахів. Зокрема відбулися сеанси одночасної гри для учасників АТО, офіцерів і ветеранів Збройних Сил та членів їх сімей, які дали чемпіон світу 2001 р. у складі збірної України, гросмейстер Володимир Баклан та майстер спорту Юлія Осьмак.

У суботу, 25 липня на навчально-спортивній базі літніх видів спорту МО України у Львові відбудеться сеанс одночасної гри з бійцями АТО за участю чинної чемпіонки світу з шахів серед жінок Марії Музичук.
Одеса
фото
Одеса відзначила свято сеансом одночасної гри за участю
військовослужбовців, учасників антитерористичної операції

фото
Сеансер, відомий одеський міжнародний майстер і тренер Валентин Богданов.

Чернігів
фото
7-й міжнародний шаховий фестиваль "Зачарована Десна - 2015" 

Миколаїв
фото
І тур святкового турніру
фото
Остання вирішальна турнірна партія

Запоріжжя
фото
Урочисте відкриття турніру,присвяченого Дню шахів
фото
Вік не має значення

Херсон

фото
Сеанс одночасної гри учасників АТО з гросмейстером Ю.Солодовниченко

Луцьк
фото
А у них все ще попереду.

Суми
фото
Молодість чи досвід?!
фото
Керівництво з призерами та учасниками святкового турніру
Газетна стаття

Київ

фото
Сеанси одночасної гри давали міжнародний гросмейстер Володимир Сергеєв
та майстер спорту Юлія Осьмак

фото
Баталії бліц-турніру
фото
Юні шахісти
(Фотогалерея, парк Т.Г.Шевченка) фото
Гросмейстер Володимир Баклан ....
фото
...та майстер спорту Юлія Осьмак дають сеанс одночасної гри
у приміщенні Центрального шахового клубу Збройних Сил України.

(Фотогалерея, ЦШК ЗСУ)