Змагаються інтелектуали.

10 березня 2019 року у клубі “Інтелект” СумДУ відбувся п’ятий чемпіонат Сумської області з інтелектуальних видів спорту (шахи і шашки “64”), започаткований в Україні і області за ініціативою Президента Федерації шахів Сумської області, члена виконкому Федерації шахів України Тимошенка М.Є.

У чемпіонаті взяли участь 30 представників області з міст Суми та Ромни Сумського і Краснопільского р-нів. Проявив характер, волю до перемоги в боротьбі з дуже потужним складом гравців, перше місце в номінації шахи (15 хв.) виборов Владислав Рогоз. Другу та третю сходинку посіли яскраві гравці Віталий Марченко і Володимир Тихоновський.

У номінації шашки (10 хв.), переможцем став неодноразовий чемпіон та призер, представник с.Хотінь, Сумського р-ну Шовкун Євген. Другий та третій рядок за досвідченим гравцем, мешканцем м.Ромни Ярошенко Олександром та сумчанином Стрижак Дмитро. Кращі показники у молоді - Яроша Дмитра та школярів Стрижака Тимофія та Дмитра.

У підсумку чемпіоном області з інтелектуальних ігор став Владислав Рогоз, який в номінації шахи здобув 7 перемог без поразок. Другий та третій рядок також за потужними гравцями Маликовим Олександром та Стрижак Дмитро.

Переможці та призери отримали від Федерацій шахів та шашок грамоти, медалі та призові. По закінченню чемпіонату, учасники пом’янули хвилиною мовчання світлу та добру пам’ять активних учасників та організаторів шахів та шашок, які залишили великий слід у розвитку та популяризації цього виду спорту на Сумщині.
В.А. Савченко
секретар Федерації шахів Сумської області.

... ...
Переможці та призери інтелектуальних ігор

...
Переможець інтелектуальних ігор Рогоз В.М.

...
Стрижак Дмитро

... ...
Саленко В.(отець Володимир)-Дем'янюк П.

... ...
Турнірна таблиця (збільшується)