Чемпіонат України 2015 року з класичних шахів серед юнаків та дівчат
2007 року народження та молодших.


Р Е Г Л А М Е Н Т
проведення фінальних змагань чемпіонату України 2015 року з класичних шахів
серед юнаків та дівчат 2007 року народження та молодших.


  1.Змагання проводяться з 1 по 10 червня 2015 року в приміщенні КРЦ «Дружба» Іллічівського морського торгового порту /м. Іллічівськ, вул. Праці, 4/ за швейцарською системою у 9 турів окремо для юнаків та дівчат згідно з розкладом.
  2.Контроль часу – по 90 хвилин на перші 40 ходів плюс 30 хвилин до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 30 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого.
    Очікування суперника при спізненні – 30 хвилин.
    Мобільний телефон головного судді – 067-660-97-85.
  3.Визначення пар учасників наступного туру здійснюється після закінчення усіх партій попереднього туру за комп’ютерною програмою ФІДЕ Swiss Manager згідно рейтингів ФШУ на 1 квітня 2015 року.
  4.Місця учасників визначаються за найбільшою сумою набраних очок. У разі рівності кількості очок у двох та більше шахістів перевага надається:
    - повний коефіцієнт Бухгольця;
    - скорочений коефіцієнт Бухгольця 1 (без одного найгіршого результату),
    - скорочений коефіцієнт Бухгольця 2 (без двох найгірших результатів), скорочений коефіцієнт Бухгольця 3 (без трьох найгірших результатів);
    - за кількістю перемог;
    - за результатом особистої зустрічі, за умови що всі учасники розподілу місць грали між собою;
    - за результатами додаткових матчів(турнірів) з двох партій з контролем часу 5 хвилин до закінчення партії кожному учаснику – тільки для визначення призерів.
  Для розрахунку коефіцієнтів Бухгольця партії, які не були зіграні, або в яких обидва учасники не зробили принаймні по одному ходу вважаються такими, що були зіграні з «віртуальним суперником».
  5.Учасники, які посіли 1 – 3-ті місця у змаганнях, нагороджуються медалями, дипломами Мінмолодьспорту України та Федерації шахів.
  6.В усьому іншому змагання проводяться згідно «Правил шахів» та «Турнірних правил ФІДЕ», що діють з 1 липня 2014 року.





Головний суддя                      Товчига О.Г.
міжнародний арбітр                      /м. Київ/