На Кодимщині пройшов шаховий турнір всеукраїнського рівня!

У районі завершився Всеукраїнський ветеранський турнір з класичних шахів пам'яті міжнародного майстра Михайла Подгайця.

У змаганнях (окрім Кодимських шахістів) взяли участь спортсмени з багатьох регіонів і міст України, а також сусідніх Молдови та Угорщини. Зокрема, прибули учасники з Київської, Дніпровської, Вінницької, Кропивницької, Полтавської, Житомирської, Черкаської, Запорізької, Миколаївської, Хмельницької та Чернівецької, з 6 районів Одещини та Кишинева. Загальна кількість учасників турніру – 32 шахіста, троє з яких – міжнародні майстри, двоє – майстри спорту, та восьмеро – кандидати в майстри. Прикметно, що цього року у турнірі беруть участь шахісти-представники трьох шахових федерацій. А саме: української, молдовської та угорської! Тому змагання фактично набули міжнародного рівня.

Під час офіційного відкриття зі словами привітання до учасників турніру звернулись голова районної ради Геннадій Гладенький та заступник голови районної ради Олег Чернійчук. Вони, зокрема, побажали шахістам вдалого виступу, удосконалення майстерності, міцного здоров’я, мирного неба над головою, подякували організаторам та учасникам за підтримку розвитку спорту та пропаганду здорового способу життя.

Голова ветеранської комісії Федерації шахів Одеської області Мусій Хазанкін від імені Федерації шахів Одеської області теж привітав всіх учасників змагань, подякував керівництву району, організаторам, спонсорам за підтримку та величезну допомогу в організації турніру, висловив впевненість в тому, що змагання будуть проводитись щорічно і збиратимуть щоразу більшу кількість учасників.

Змагання проходили за швейцарською системою – в 9 турів, з врахуванням національного та міжнародного рейтингу. Спортсмени змагались у двох вікових категоріях: від 50 до 65 років та від 65.

Переможцем турніру (у віковій категорії від 50 до 65) став міжнародний майстер спорту Віктор Гудок (м.Вінниця). Шахіст здобув 8 очок із 9 можливих. Друге місце у цій віковій категорії здобув Георгій Мінтенко – кандидат у майстри спорту (м.Чернівці). На третьому – міжнародний майстер Микола Чернецький (м.Біляєвка). І четверте призове місце виборов наш земляк Василь Ковалішин. Кращими серед шахістів Кодимщини визнані Іван Вдовиченко та Сергій Сіроштан, які за результатами змагань здобули однакову кількість очок.

У віковій групі 65 + переміг кандидат у майстри спорту, киянин Анатолій Карнаух. Шахіст набрав 7,5 очок. Друге місце у найстаршого учасника турніру, майстра спорту, 87-річного Олега Милютіна. Третю сходинку посів міжнародний майстер Володимир Ревуцький (м.Житомир). Четверте місце здобув кандидат у майстри спорту Альберт Сковітін (м.Кишинев), п'яте — кандидат у майстри спорту Мусій Хазанкін (м.Одеса), шосте призове місце дісталось Миколі Пономаренку (м.Запоріжжя). З наших земляків у цій віковій групі найкращий результат знову продемонстрував Микола Покиньборода.

Всі переможці та призери Всеукраїнського турніру були відзначені медалями, грамотами, кубками, пам'ятними призами та грошовими винагородами, які спортсменам на урочистому закриті змагань вручив заступник голови районної ради Олег Чернійчук. По закінченню змагань учасники висловили щиру вдячність керівництву району, організаторам, спонсорам за підтримку та величезну допомогу в організації турніру, чудові призи переможцям, облаштування побуту та харчування учасників, організацію змістовного дозвілля шахістів.

Валерій Корчинський, голова Кодимського районного шахово-шашкового клубу

...
...
...
...
...
...