foto Протягом 10 днів з 4 по 14 серпня 2015 р. у Трускавці, Львівської області були проведені навчально-тренувальні збори для юних шахістів.

Більше 60 юнаків та дівчат з різних регіонів відгукнулись на пропозицію потренуватись і відпочити від Львівської Шахової Академії. Окрасою цього колективу стали 11 юних чемпіонів та срібних призерів чемпіонатів України, які готуватись до чемпіонатів Європи та світу.

Треба наголосити, що з 16 юнаків і дівчат, які завоювали право представляти Україну у вікових категоріях від 8 до 12 років (юнаки) та 14 (дівчата) аж 11 шахістів зголосились приїхати, що свідчить про велику потребу в подібних заходах! 


Повний список спортсменів, які перебували на НТЗ: 

Гребенщикова Єлизавета – Дніпропетровськ, срібна призерка України серед дівчат до 10 років
Смірнов Максим – Київ, чемпіон України серед юнаків до 10 років
Мелкумянц Олександр – Київ, срібний призер України до 10 років
Веремьюк Вероніка – Київ, чемпіонка України до 8 років
Руккас Олена – Харків, срібна призерка України серед дівчат до 12 років
Бердник   Марія – Харків, чемпіонка України серед дівчат до 12 років
Нагорний Ігор – Івано- Франківськ, срібний призер України до 8 років
Шпанко Надія – Вінниця, чемпіонка України серед дівчат до 16 років.
Довгалюк Олександр –Кам'янець-Подільський, Хмельницької обл., чемпіон України серед юнаків до 8 років
Волотовський Кирило – Коростишів, Житомирської обл., чемпіон України серед юнаків до 12 років.
Грищенко Каміла – Краматорськ, срібна призерка України серед дівчат до 14 років.


Кожний з юних чемпіонів мав надзвичайно насичену програму підготовки, яка складалась з 5 годин тренувальної роботи над шахами. Кожен день була двогодинна лекція міжнародного гросмейстера Назара Фірмана, одна година шахів англійською мовою від гросмейстера Мирослави Грабінської та двогодинне практичне заняття (по тестам з рішення тактичних та стратегічних позицій) від Заслуженого тренера України Володимира Грабінського.

Також на базі відпочинку діти з задоволенням грали у футбол, теніс, бадмінтон, волейбол, були поїздки на озеро, перегляди дитячих фільмів, сеанси одночасної гри з гросмейстерами. Прикрасою відпочинку був спеціальній квест, де діти поділенні на команди, змагались у спортивних естафетах та конкурсах. За дисципліною та поза тренувальним відпочинком у двох чемпіонських групах слідкували майстер ФІДЕ Михайло Герасименюк та міжнародний майстер Настя Рахмангулова.

Дитячо-юнацька комісія ФШУ вдячна Міністерству молоді та спорту і Федерації Шахів України - завдяки фінансовій підтримці та організаційному сприянню саме цих організацій одинадцять юних чемпіонів мали можливість потренуватись та відпочити.

Пропонуємо  фотоогляд та невеличкі відео-інтерв’ю юних чемпіонів, для перегляду та знайомства з майбутніми зірочками українських шахів.


Оригінал відео на Youtube.com

f1
f2
f3
f4
f5
f6
f7
f8
f9