25-й Всеукраїнський шаховий фестиваль "Кубок Дунаю"


У місті Ізмаїлі (Одеська обл.) завершився ювілейний дитячо-юнацький шаховий фестиваль "Кубок Дунаю" У цьому році фестиваль зібрав 83 юних шахіста з Одеси та одеської області.  Згідно з календарем змагань, зіграно 4 турніри (три – за швейцарською системою, а найменші учасники, з категорії "Шахові надії", – грали за коловою), а також бліцтурнір.

У середу, 19 вересня, відбулася урочиста церемонія нагородження переможців фестивалю. Медалі, дипломи, кубки, сувенірні чашки, солодкі призи очікували своїх героїв, а в актовій залі Палацу дітей та юнацтва панувало хвилювання ... Хвилювалися тренери, батьки, а найбільше, мабуть, – самі діти, які протягом декількох днів, з 14 по 19 вересня, витримали серйозне випробування розуму, кмітливості та характеру.

На сцену викликали переможців і призерів, а їх – ні багато ні мало - 48 (!) чоловік, адже нагородження проходило за всіма віковими категоріями в класичних шахах і бліцу (окремо серед хлопців та дівчат). У командному заліку чемпіонами стали команди клубу «Біла тура» м.Ізмаїла (турніри «А», «С»),а також команда ФСК «Хімік» м.Южне (турнір «Б»)

Для всіх учасників фестивалю була також організована цікава культурна програма – катання по Дунаю, екскурсія в Стару Некрасівку до пам'ятника "Меридіан", юні шахісти відвідали також музеї та історичні місця Ізмаїла.

Видавничий дім "Кур'єр" подарував кожній команді барвистий календар на 2019 рік з фотографіями всіх учасників XXV дитячо-юнацького шахового фестивалю "Кубок Дунаю" і запрошенням відвідати Ізмаїл в наступному році.

Подивитися підсумкові таблиці і фотоальбом фестивалю можна тут:
 
http://xt.od.ua/88-shakhovyi-festyval-kubok-dunaiu/1078-kubok-dunaya-2018-tablitsi
 
... ... ... ... ... ... ... ...