Шахові баталії на Рівненщині

У ці тривожні часи шахова спільнота намагається повернутися до повноцінного життя. З ініціативи Федерації шахів Рівненської області (президент Володимир Ковальчук) та за підтримки місцевих територіальних громад відбулися два турніри.

Наприкінці березня сарненські шахісти організували благодійний турнір на підтримку Збройних сил України, зібравши 6000 грн. Переміг у турнірі першорозрядник Микола Копищик.

А у минулу неділю відбувся турнір за участі 45 учасників з Рівного, Здолбунова, Березного, Костополя, Острога, Нітішина, а також внутрішньо переміщених осіб з Києва та Чернігова.

Серед учасників 2 міжнародних майстри, 8 кандидатів у майстри, 15 першорозрядників. Турнір зареєстрований Міжнародною федерацією шахів FIDE під назвою «Zdolbuniv Cup 2022».

Перед початком змагання учасники вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблого в бою з окупантами героя-здолбунівчанина Максима Горковчука. З побажаннями спортивної наснаги учасникам турніру та якнайшвидшого повернення до повноцінного мирного життя виступив Здолбунівський міський голова Владислав Сухляк.

В напруженій боротьбі переміг рівненський кандидат у майстри спорту Сергій Клюка – 7,5 очка з 9 можливих. Друге місце у міжнародного майстра FIDE Володимира Ковальчука – 6,5 очка. Володимир, який з перших днів війни у Рівненській територіальній обороні, знайшов декілька годин вільного часу щоб зіграти у турнірі, поспілкуватися з друзями-шахістами, дати імпульс оптимізму і віри в нашу перемогу. На третьому місці здолбунівський кандидат у майстри Йосип Борзенко з 6,5 очками.

Кращим серед ветеранів віком 60+ став міжнародний майстер з Рівного Ігор Лабенський – 6 очок.

Важлива деталь – всі нагороджені віддали свої призові на підтримку Збройних сил України! А загальна сума благодійної пожертви від учасників цього турніру на підтримку ЗСУ склала 7050 грн.



Детальна інформація на сайті Федерації шахів Рівненщини rivnechess.at.ua.


... ... ... ... ... ...