Всеукраїнський семінар для дитячих шахових тренерів

Дата : 1-2 березня 2019 року.  
Місце: м. Київ, Пуща-Водиця


1-2 березня 2019 року у Пущі-Водиці (м. Київ) за підтримки Федерації шахів України та Профспілки працівників освіти і науки України відбувся Всеукраїнський семінар для дитячих шахових тренерів.

Семінар зібрав близько 30 учасників різного віку - як досвідчених тренерів зі стажем, так і молодих початківців та усіх небайдужих і охочих займатися тренерською діяльністю та передавати свій досвід і знання дітям - майбутнім шахістам.

В роботі семінару прийняли участь досвідчені лектори: віце президент ФШУ, міжнародний арбітр Юрій Гнип, арбітр ФІДЕ Юрій Пепа, досвідчені тренери Валерій Гриньов, Анатолій Кабанов та міжнародний гросмейстер та тренер Спартак Височін. Також задіяна була практикуючий психолог по роботі з дітьми Ольга Денисова. На семінар завітали: міжнародний арбітр Олександр Прохоров, національний арбітр Сергій Шистарьов.

Семінар зібрав представників Закарпатської, Запорізької, Вінницької, Івано-Франківської, Черкаської, Київської та з міста Київ. Учасники семінару, як правило, керівникі шахових секцій, гуртків, осередків місцевих Федерації, педагоги та вчителі загально-освітніх шкіл та вищин навчальних закладів України.

Для перевірки своєї шахової майстерності Височін Спартак дав сеанс одночасної гри, зробивши лише одну нічию при 24 перемогах.

В процесі роботи семінару висвітлювались питання: правил шахової гри ФІДЕ, організації та проведення дитячих турнірів та особливості їх суддівства, ознайомлення з методиками і психологією роботи з дітьми і з дітьми з особливими потребами. Розглядалися методи подання шахового матеріалу, проводився обмін досвідом з наявними прикладами.

За результатами семінару учасникам пропонувалося скласти тести, що дозволили отримати сертифікат, що підтверджує їх тренерську кваліфікацію.
...