Тренерський семінар
(с. Дениші, Житомирський район, Житомирська область)
3-5 грудня 2021 року


3-5 грудня на території санаторію Дениші (Житомирська область) відбувся семінар для тренерів з шахів за участю понад 30 тренерів. Семінар проводився з метою розширення та вдосконалення майстерності роботи шахових тренерів з урахуванням сучасних реалій мотивації до навчання та процесів залучення молодого покоління до цієї гри.

Захід відвідали тренери не лише з Житомирської області. Також були присутні тренери з міст Києва, Вінниці, Чернігова, Миколаєва, Тернополя та Львова. Не зважаючи на складний маршрут, всі дістались швидко та без проблем.

Спікерами на заході були тренери з шахів: Хаєцький Роман, Василевич Оксана та Вусатюк Володимир. Впродовж трьох днів, спільно з учасниками, було опрацьовано особливості навчання шахів молодших школярів та підлітків, розкрито проблематику їх мотивації до навчання, а також, не обійшли стороною організацію шахових змагань та суддівства з точки зору тренера. В перервах між лекціями, учасники спілкувались та грали між собою в дружніх поєдинках в шахи, теніс та інш.

У побажаннях та рекомендаціях єдиноголосні коментарі всіх учасників: "Частіше проводити подібні заходи".

По завершенні семінару тренери-учасники отримали сертифікати відповідного зразка про підвищення своєї кваліфікації.

Тренерський семінар був організований та проведений за сприяння Федерації шахів України, Федерації шахів Житомирської області та Спортивного комітету України.

Дякуємо всім учасникам та співорганізаторам за те, що все пройшло на найвищому рівні! Окрема вдячність санаторію "Дениші" та їхнім працівникам за теплий прийом, розуміння та привітність!

... ... ...