Луганською федерацією шахів проведено онлайн-турнір для вимушених переселенців.

23 липня на онлайн-платформі Lichess відбувся турнір, присвячений Міжнародному дню шахів для гравців, які перебувають у зоні активних бойових дій або вимушені були покинути свої домівки через повномасштабне вторгнення військ рф на територію України.

Учасниками спортивного заходу стали шахісти з чотирьох регіонів країни: Луганська, Донецька, Запорізька та Херсонська області. Наймолодшому учаснику було 9 років, а найстаршому – 41 рік. Різним був й рівень гри: участь у змаганні взяли кандидати у майстри спорту, шахісти 1-го та 4-го розрядів, та шахіст – любитель. Проте, всіх учасників турніру об’єднали дві речі: любов до шахів та тимчасова вимушена міграція.

Турнір грався за швейцарською системою жеребкування з 5-ма турами. Контроль часу – 10 хвилин на партію кожному гравцю з додаванням 2-х секунд за кожен зроблений хід. За результатами гри одразу 4 учасники змагання набрали по 3,5 очка. Один з них грав поза конкурсом, а ось інших 3-х розсудили додаткові показники. Отже, призерами турніру стали:

І місце – Данііл Коваленко, 1-й розряд, м .Сєвєродонецьк Луганської області.
ІІ місце – Артем Супрунов, 1-й розряд, м. Лисичанськ Луганської області.
ІІІ місце – Костянтин Захаров, КМС, м. Берислав Херсонської області.

Також змагання мало не тільки 3-х призерів, а й 3-х номінантів. Ними стали:
«Найкращий результат серед спортсменів з інвалідністю» (окрім призерів турніру) - Єгор Блєднов, 1-й розряд, смт. Станиця Луганська Луганської області;
«За високу спортивну майстерність серед гравців до 18 років» - Іван Бойко, 1-й розряд, м. Бердянськ Запорізької області;
«За волю до перемоги» - Олексій Передєльський, 4-й розряд, с. Преображенка Пологівського району Запорізької області.

Турнір організовано Луганською обласною федерацією шахів спільно з Управлінням молоді та спорту Луганської обласної державної адміністрації, Луганським обласним відділенням Комітету з фізичного виховання та спорту МОН України та Луганським регіональним центром з фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт».

...
...
...
...