... ...
......
ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД ЖІНОК

77-й чемпіонат України серед жінок



Регламент проведення фіналу
чемпіонату України 2017 року з шахів серед жінок

м. Житомир, 7 грудня 2017р.

     1.Термін і місце проведення змагань
Змагання проводяться у м. Житомирі в приміщенні готелю «Рейнкарц» (площа Замкова, 5/8) з 07 грудня (день приїзду) по 17 грудня 2017 р. серед 10 учасниць за коловою системою в 9 турів з одним вільним днем. Змагання проводяться у відповідності з Правилами шахової гри та Турнірними правилами ФІДЕ, що діють з 1 липня 2017 року.

     2.Контроль часу
Контроль часу – 90 хвилин на перші 40 ходів плюс 30 хвилин до закінчення партії кожній учасниці з додаванням 30 сек. за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Дозволений час спізнення на партію – 15 хвилин з часу початку туру.

     3. Протести
Протести подаються до апеляційного журі у письмовій формі не пізніше 30 хв. після закінчення туру під грошову заставу 400 грн. У разі задоволення протесту грошова застава повертається.

     4. Підведення підсумків
Місця визначаються за кількістю набраних очок. У разі рівності очок у двох або більше учасників місця визначаються (у порядку пріоритетів) за наступними додатковими показниками:
     - за системою коефіцієнтів Зоннеборна-Бергера;
     - за результатом особистої зустрічі;
     - за кількістю перемог;
     - плей-офф.

Плей-офф між двома учасницями проводиться як додаткове змагання за наступним регламентом: дві партії у швидкі шахи з контролем часу 10 хвилин кожній учасниці до закінчення партії з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. За нічийного рахунку проводиться нове жеребкування кольорів. Шахістки грають до першої перемоги з контролем часу 3 хвилини кожній учасниці до закінчення партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Після кожної непарної партії кольори міняються.

У змаганнях плей-офф між трьома та більше учасницями проводиться як колове змагання з контролем часу 10 хвилин кожному учасниці до закінчення партії з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Якщо переможниця не виявиться, то, у випадку, якщо залишилось дві учасниці, проводиться нове жеребкування кольорів. Шахістки грають додаткові партії до першої перемоги з контролем часу 3 хвилини кожній учасниці до закінчення партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Після кожної непарної партії кольори міняються. Якщо учасниць залишилось більше двох, між ними проводиться додатковий коловий турнір(и) з контролем часу 3 хвилини кожній учасниці до закінчення партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого до виявлення переможниці або перших двох учасниць. Якщо залишилися дві учасниці, то проводиться нове жеребкування кольорів. Шахістки грають до першої перемоги з контролем часу 3 хвилини на всі ходи з додатковими 2 секундами за кожний хід, починаючи з першого. Після кожної непарної партії кольори міняються.

Плей-офф починається через 30 хв. після закінчення партій останнього туру усіх претенденток.

     5. Нагородження
Чемпіонка та призерки чемпіонату України серед жінок нагороджуються медалями та дипломами Мінмолодьспорту України.

Головний суддя, міжнародний арбітр Л.М.Боданкін