...
Фінал чемпіонату України з шахів
серед юнаків та дівчат до 12 років
(класичні шахи, швидка гра та бліц, сезон 2021-2022 років)

15-26 березня 2022 року,
м.Вінниця Театральна,24 МДЮСШ №6


Директор чемпіонату – Микола Боднар 097-275-95-89 (вайбер), bodnarchessvin@gmail.com
Головний суддя – Олег Товчига 067-660-97-85, реєстрація: olegtovchyga@ukr.net

Список зареєстрованих гравців:
класика-юнаки | класика-дівчата | швидкі-юнаки | швидкі-дівчата | бліц-юнаки | бліц-дівчата

1. ОРГАНІЗАТОРИ
Міністерство молоді та спорту України, Федерація шахів України, Департамент гуманітарної політики Вінницької ОДА , Комітет з фізичної культури та спорту Вінницької міської ради, Вінницька обласна федерація шахів, Вінницька дитячо-юнацька спортивна школа №6.

2. МІСЦЕ ПРОВЕДЕННЯ, ТЕРМІНИ, РОЗКЛАД
Змагання буде проходити з 15 березня (день приїзду) по 26 березня 2022 року у Вінницькій шаховій школі.
Точна адреса проведення змагання: м.Вінниця, вул.Театральна, 24 (центр міста).
Розклад:
15 березня,вівторок, день приїзду, реєстрація 15-00 – 18-00,класична гра;
16 березня, середа, день приїзду, продовження реєстрації 10-00 – 13-00, 14-30 - відкриття16 березня, середа, 15-00 - 1 тур;
17 березня-23 березня, 15-00 , 2-8 тури;
24 березня, 10-00, 9 тур;
25 березня,п’ятниця, реєстрація 9-00 – 10-30 швидкі шахи;
25 березня,п’ятниця, 11-00 – 18-30 швидкі шахи; 26 березня,субота, реєстрація 9-00 – 9-45 блискавична гра; 26 березня,субота, реєстрація 10-00 – 13-30 блискавична гра.

3. СИСТЕМА розігрування, КОНТРОЛЬ ЧАСУ
- чемпіонат з класичних, швидких і блискавичних шахів будуть проходити в окремих турнірах: серед юнаків та серед дівчат, за швейцарською системою в 9 турів.
Місця визначаються за найбільшою сумою набраних очок. У разі однакової суми набраних очок у двох або більше учасників, змагань, місця у дисциплінах "класичні шахи", "швидка гра" та "бліц" визначаються за такими додатковими показниками (у порядку пріоритету):
– скорочений коефіцієнт Бухгольця 1 (без одного найгіршого результату);
– скорочений коефіцієнт Бухгольця 2 (без двох найгірших результатів);
– скорочений коефіцієнт Бухгольця 3 (без трьох найгірших результатів);
– за кількістю перемог;
– за найкращим результатом у групі з однаковою кількістю очок, за умови, що всі учасники розподілу місць грали між собою (тільки для визначення призерів);
– за результатами додаткових матчів (турнірів) з чотирьох партій з контролем 3 хвилини до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого (тільки для визначення призерів, за рахунку 2:2 – до першої перемоги).
Контроль часу: 1 година 30 хвилин на перші 40 ходів та 30 хвилин після 40 ходу до кінця партії з додаванням 30 секунд за кожен зроблений хід, починаючи з першого, кожному учаснику на всю партію;
У випадку рівності очок у двох або більше учасників місця визначаються за наступними додатковими показниками (у порядку пріоритету):
- скорочений коефіцієнт Бухгольця (без одного найгіршого результату);
- скорочений коефіцієнт Бухгольця (без двох найгірших результатів);
- скорочений коефіцієнт Бухгольця (без трьох найгірших результатів);
- за кількістю перемог. Під час розрахунку коефіцієнтів Бухгольця партії, які не були зіграні, або в яких обидва учасники не зробили принаймні по одному ходу, вважаються такими, що були зіграні з "віртуальним суперником". Перший та другий призери чемпіонату України у дисципліні "класичні шахи" отримують право виступати у чемпіонатах світу та Європи 2022 року з дисципліни "класичні шахи". У разі, коли чемпіон не скористався правом вибору участі в одному зі змагань, це право надається другому призеру. Якщо перший та другий призери своєчасно не дали згоди виступати у чемпіонатах світу та Європи, їх замінюють відповідно ті, хто посів наступні місця. Спортсмени, які посіли 1, 2, 3 місця у чемпіонаті України, нагороджуються дипломами Федерації та медалями Мінмолодьспорту відповідних ступенів.

4. УМОВИ УЧАСТІ
Згідно рішенням ДЮКу та ФШУ до змагань допускаються по 1 юнаку та 1 дівчині (чемпіони області) без внеску, інші бажаючі прийняти участь мають сплатити благодійний турнірний внесок: класичні-200 грн., швидкі-100 грн., бліц-100 грн.
Проходитиме пряма онлайн трансляція партій на сайті chessvin.org.ua та сторінці ФБ: https://www.facebook.com/groups/chessvin.

5. РОЗМІЩЕННЯ УЧАСНИКІВ ТАХАРЧУВАННЯ
Вінниця - це прекрасний і дуже гостинне місто. Для зручності і комфорту гостей в місті працює безліч готелів на будь-який смак і будь-які фінансові можливості. По українським міркам прийнятні ціни на добове зняття квартир. Продукти харчування коштують відносно недорого. Є велика кількість ресторанів, кафе, супермаркетів. Особливо популярні комплексні сніданки та обіди в кафе та ресторанах. За 70-100 грн. можна гарно пообідати зовсім неподалік шахової школи.

6. КОРОТКО ПРО ДОСЯГНЕННЯ ВІННИЦЬКИХ шахістів
Хоча Вінниця - невелике, можна сказати, провінційне місто, але шахи в ньому дуже популярні. Тут проводиться величезна кількість турнірів різних рівнів. Функціонує муніципальна шахово-шашкова школа, учні якої протягом багатьох років завойовують медалі на юнацьких чемпіонатах України, Європи та світу.Гордістю Вінниччини, звичайно ж, є три міжнародних гросмейстера. Це Сергій Федорчук - багаторазовий чемпіон України, чемпіон Європи серед однолітків, член чоловічої збірної команди України, Ілля Нижник - багаторазовий чемпіон та призер чемпіонатів України, Європи та світу серед юнаків, який кілька років був наймолодшим гросмейстером на планеті, а також Юлія Швайгер –зараз перший номер жіночої збірної Ізраїлю. Ми також пишаємося досягненнями таких вінничан, як міжнародні майстри Віктор Матвіішен і Надія Шпанко, МС Владислав Лукіянчук і Ірина Іщенко, які були багаторазовими чемпіонами і призерами чемпіонатів України та Європи серед дорослих, юнаків та дівчат в різні роки.

7. КОРИСНА ІНФОРМАЦІЯ
Вінниця - гостинне і дуже затишне місто. Тут можна відпочити від постійної метушні мегаполісів. Вінниця має багате історичне минуле і велика кількість визначних пам'яток. Історія нашого мальовничого міста налічує більше 600 років. З більш детальною історією можна ознайомитись на сайті http://ekskursovod.webnode.com.ua/news/z-іstorіi-mіsta/.
Сьогодні на його території проживає більше 400 тисяч чоловік. Вінниця багата різними музеями: краєзнавчий музей, художній обласний музей, літературно-меморіальний музей-садиба українського письменника М.М.Коцюбинського і Національний музей садиба хірурга М.І.Пирогова. Що саме подивитись і як знайти ці чудові місця можна дізнатись тут: https://vinbazar.com/news/nshe/rai-dlya-byudzhetnogo-turista-abo-shcho-podivitisya-u-vinnitsi-krim-fontanu-roshen.
Якщо Ви все таки хочете побачити про Вінницю щось не попсово, то з такою інформацією знайомить даний інтернет ресурс: http://ekskursovod.webnode.com.ua/news/nepopsova-vinnitsya-abo-shcho-varte-uvagi-u-misti-krim-fontanu/
Наше місто дуже гарне, доглянуте і досить тихе. Приємно прогулятися по його вузьких вуличках і площах, здійснити екскурсію на вінницькому трамваї, посидіти в кафе, яких тут велика кількість. Колоритні вулички, будинки старої споруди і нові сучасні будівлі створюють неповторну атмосферу нашого чарівного міста. Оцінити місто у 3D зйомці https://www.youtube.com/watch?v=sCUgtCrPHok&feature=youtu.be&app=desktop
За результатами дослідження, проведеного 2021 року соціологічною групою "Рейтинг", найкомфортнішим для проживання українським містом всьоме поспіль стала Вінниця.
Ці результати продемонстрували, як жителі українських міст оцінюють рівень послуг, роботу місцевої влади та інші показники, що визначають якість життя.
Деякі факти про самобутнє і красиве місто Вінниця:
*Самою центральною областю України (географічно) є саме Вінницька область.
* Найбільший ЗАЛІЗНИЧНИЙ вузол країни, а саме з/д станція Козятин знаходиться в цій області.
* Вінницька область є єдиною областю в Україні, в межах якої знаходиться ще сім різних областей. А саме – Кіровоградська, Черкаська, Житомирська, Київська, Одеська, Хмельницька, Чернівецька. Також Вінницька область межує ще з Молдовою.
* Вінниці довелося побувати столицею країни. Це було в 1919 році, з 2 лютого по 2 березня.
* У Вінницю з Києва з 17 лютого 2014 р. перевели штаб-квартиру Нац. Ради Тюрків-Карапапаков.
* Вінниця була 3-м містом в Україні, де підняли синьо-жовтий прапор на площі, коли країна отримала незалежність.
* З транспортом проблем тут немає, так як він завжди пересувається виключно за графіком. Це позбавляє людей від того, щоб бігти і летіти, спізнюючись по своїх справах. Тому відбувається дуже мало дтп. Кожна зупинка оснащена графіком руху міського транспорту. * Всім любителям солодкого було присвячено 22 грудня 2010 року відкриття музею солодощів "ROSHEN". Місцем для музею була вибрана територія фабрики "ROSHEN".
Музей є унікальним місцем, вірніше автоматизованим розважальним комплексом для дітей.
* У Вінниці ви можете побачити єдиний в країні плаваючий фонтан. В Європі він також вважається найбільш великим. Фонтан носить назву ROSHEN. Його унікальність в "зимуючих технологіях", із-за яких на зиму фонтан занурюється під лід.

Дістатися до Вінниці не складе труднощів. Географічно місто розташоване так, що через нього проходять практично всі найбільш значущі магістралі країни. У Вінниці три автовокзалу - Західний (вул.Хмельницьке шосе, 107), Центральний (вул.Київська, 8) і Східний (вул.Ватутіна, 18), а також чудово вписався в міський ландшафт залізничний вокзал (площа Привокзальна) і міжнародний аеропорт. Переглянути розклад поїздів та купити електронний квиток на поїзд можна на офіційному сайті Української залізниці www.uz.gov.ua. На сайті bus.com.ua можна придбати квитки на автобус. Гордість Вінниці - її суспільний транспорт. На відміну від інших міст України, тут він працює ідеально. Вінниця стала першим після Києва українським містом, де з'явилося щохвилинний розклад руху міського громадського транспорту. Більшість трамвайних і тролейбусних зупинок обладнані відповідними табло, на яких пасажири знайдуть інформацію про всі маршрутах громадського транспорту, які проходять через цю зупинку, час відправлення, напрямок руху і перелік зупинок, а також тривалість руху між зупинками в хвилинах. Весь муніципальний транспорт оснащений безкоштовним Wi-Fi. Прокласти маршрут і зорієнтуватися в транспортній системі міста вам допоможе сайт www.eway.in.ua, а розклад руху транспорту дивіться на сайті depo.vn.ua.

8. КОНТАКТНА ІНФОРМАЦІЯ
Директор чемпіонату: Микола Миколайович Боднар, емейл: bodnarchessvin@gmail.com, т.097-275-95-89, 063-367-36-29;
Головний суддя: Олег Григорович Товчига - реєстрація, емейл: olegtovchyga@ukr.net 067-660-97-85.